Lårplastik

Lårplastik

Lårplastik hos Specialistläkarhuset

Lårplastik förbättrar formen på låren. Ingreppet fokuserar på att sträcka huden och ta bort överskottshud. Oftast kombineras detta med en fettsugning för att minska lårens volym.

Kontakta oss för rådgivning om du överväger en lårplastik. Efter en undersökning och analys av din problematik förser vi dig med all information du behöver för att fatta ett klokt och långsiktigt beslut.

FAKTA

  • Operationstid: 2–3 timmar
  • Vistelse på kliniken: 3–5 timmar
  • Tillbaka på jobbet: 1–2 vecka
  • Operation: under narkos eller med lokalbedövning

Så bokar du lårplastik

Innan du kan bokas in för en lårplastik måste du komma på en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en operation och vad som kan uppnås med denna. Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vilket resultat du kan förvänta dig av en lårplastik samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt för dig och efter dina personliga förutsättningar.

Så går ingreppet till

En lårplastik innebär att man lägger ett snitt i ljumsken och sedan längs insidan på låret. Längden av detta snitt beror på hur mycket man måste sträcka upp huden. Ärren efter en lårplastik brukar vara röda från början men bleknar under första månaderna efter operationen. Ett ärr kommer dock alltid att finnas och ibland upplever man det störande med ett ärr som syns då man bär kortbyxor eller kjol.

Ingreppet utförs i narkos eller lokalbedövning och tar två till tre timmar. Det brukar inte blöda även om sårytorna är ganska stora. Oftast sätter man dränage vid operationens avslutning. Benen bandageras med kompressionsplagg.

Detta sker efter ingreppet

Efter ingreppet upplever man ofta ömhet, smärta och svullnad. Man kan även ha svårigheter att sitta eftersom det stramar.

Du kommer att kallas på ett återbesök efter två veckor till sjuksköterska för sårkontroll och borttagning av eventuella stygn. Cirka 3–6 månader efter din lårplastik kallas du till oss igen för en slutkontroll hos din kirurg.

Detta ska du tänka på efter en lårplastik

Ta det lugnt första veckan. Du löper annars risk för blödning och onödig svullnad som förlänger läkningen. Du ska behålla din gördel på i fyra veckor dag och natt. Därefter under ytterligare fyra veckor dagtid eller nattetid. Det går bra att vara utan när den tvättas. Det kan vara klokt att bära stödstrumpor på underben och fötter under första veckan. Duscha kan man göra på tredje dagen efter operationen. Tejpa alla ärr i minst sex månader efter operationen för att få så snygga ärr som möjligt.

Så här ser komplikationer och risker ut vid en lårplastik

Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer såsom effekter av narkosen, infektioner, svullnader, rodnad, blödningar och smärta. Vid en lårplastik finns det även risk för känselförändring och ojämnheter. Din läkare kommer att gå igenom komplikationer och risker med dig på din konsultation.

Varmt välkommen till oss på Specialistläkarhuset.

Prislista

Kontakta oss för konsultation

Välkommen att boka en tid för konsultation. Då får du heltäckande information om de alternativ som passar dig bäst och vilka trygghetsgarantier som gäller hos oss.