Ansiktslyft

Ansiktslyft

Ansiktslyft hos Specialistläkarhuset

Normalt åldrande innebär att ansiktets naturliga fettansamlingar minskar och sjunker med tiden, samtidigt som huden blir tunnare samt mindre elastisk. Mindre underhudsfett och volym i ansiktet i kombination med mindre spänst i huden leder till att ansiktet hänger ned en del. Förutom tyngdkraft och ärftliga faktorer, kan även rökning, överdriven exponering för sol, alkohol, diet, stress, stor viktnedgång, andra miljöfaktorer samt vissa sjukdomar påskynda denna process. Ett ansiktslyft kan föryngra ditt utseende på kirurgisk väg.

FAKTA

  • Operationstid: 2–3 timmar
  • Vistelse på kliniken: 4 timmar efter operation
  • Tillbaka på jobbet: efter 7–10 dagar
  • Operation: under narkos

Så här går ett ansiktslyft till

Vid en ansiktslyftning stramas eller lyfts huden och dess underliggande vävnad upp. Överflödig hud avlägsnas för att förbättra hakans, käklinjens och halsens utseende. De djupa vecken från näsvingarna till mungiporna (nasolabialveck) slätas ut, men finare rynkor och veck kring munnen kan kräva andra behandlingar så som hudslipning, peeling eller laser.

Så här gör du för att boka ett ansiktslyft

Vid en konsultation innan operationen går du och din kirurg noga igenom dina önskemål och förutsättningar. Din kirurg utför en noggrann analys av ditt ansikte och du får information om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, eftersom det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Ingreppets omfattning fastställs utifrån dina önskemål, mängden hudöverskott och hudens elasticitet. Operationen utförs i trygg och säker narkos. Ärret placeras väl dolt i tinningregionen, ovanför och framför samt bakom örat. Efter några månader kommer det inte att synas.

Ett ansiktslyft föryngrar utseendet med ett antal år men stoppar inte åldrandeprocessen. Ingreppet kan också kombineras med övre/nedre ögonlocksplastik.

Detta sker efter operationen

Efter operationen får du ligga kvar minst fyra timmar på kliniken (eventuellt övernatta) för bästa möjliga omhändertagande. Du får räkna med viss svullnad och missfärgning under de första dagarna efter operationen vilket kan minskas om man bäddar så att man sover med huvudet lite högre än vanligt. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information och e-recept i samband med hemgång. Vi byter förband dagen efter operation och sedan får du bära en gördel upp till en vecka. Återbesök sker efter en vecka och då tar vi bort stygnen. Ytterligare ett återbesök ska helst ske efter 2–3 månader.

Så här ser risken för komplikationer ut

Precis som vid alla kirurgiska ingrepp finns det risker kopplade till narkos, infektion, blödning och svårläkta sår. Det är även viktigt att vara fullt medveten om att ett ansiktslyft inte stoppar åldrandeprocessen, även om det föryngrar ditt utseende.

Välkommen att boka en tid för konsultation med vår kirurg! Då får du heltäckande information om de alternativ som passar dig bäst och vilka trygghetsgarantier som gäller hos oss.

Prislista

Kontakta oss för konsultation

Välkommen att boka en tid för konsultation. Då får du heltäckande information om de alternativ som passar dig bäst och vilka trygghetsgarantier som gäller hos oss.