Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik hos Specialistläkarhuset

Hudens normala åldrande innebär att den blir tunnare och mindre elastisk över tid. Då ögonlockshuden är relativt tunn, kan man successivt utveckla ett överskott i form av lös hud på både övre och nedre ögonlock. Överskott av ögonlockshud kan resultera i ett ”trött” utseende. Tillståndet kan också förvärras av att underliggande fett buktar ut och ögonlocken kan då få en påsliknande form med variation under dygnet.

Med ögonlocksplastik kan du återfå ett piggare utseende och det är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen. Vid operationen avlägsnas överflödig hud, muskel och eventuellt överskott av fett. Kontakta oss för rådgivning om du överväger en ögonlocksplastik.

FAKTA

  • Operationstid: 30–60 min
  • Vistelse på kliniken: 1 timme efter operation
  • Tillbaka på jobbet: efter 1 vecka
  • Operation: lokalbedövning

Så går ögonlocksplastik till

Ingreppets omfattning fastställs utifrån dina önskemål, mängden hudöverskott och underliggande fett. Operationen tar cirka en timme och utförs med lokalbedövning eller lätt narkos. Ärren brukar vanligtvis inte synas efter några månader.

Så gör du för att boka tid för ögonlocksplastik

Vid en konsultation innan operationen går du och din kirurg noga igenom dina önskemål och förutsättningar. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, eftersom det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Detta sker efter operationen

Efter operationen får du vila med huvudet i högläge samt en kylmask över ögonen. Vår erfarna personal ser till att du får en smärtfri och behaglig vistelse för att tryggt kunna åka hem samma dag. Du får räkna med viss svullnad och missfärgning kring ögonen under de första dagarna efter operationen. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information och e-recept. Den första kontrollen sker vanligtvis efter cirkaa 3–7 dagar hos en av våra sjuksköterskor.

Prislista

Kontakta oss för konsultation

Välkommen att boka en tid för konsultation. Då får du heltäckande information om de alternativ som passar dig bäst och vilka trygghetsgarantier som gäller hos oss.