Fettsugning

Fettsugning

Fettsugning hos Specialistläkarhuset

Fettsugning är en våra vanligaste metoder för att skulptera kroppen. Resultatet uppnår vi genom att reducera oönskade depåer av underhudsfett hos såväl män som kvinnor. Detta är en lämplig metod för behandling av fettdepåer som inte är i proportion till övriga kroppen och när man önskar en mer definierad eller slätare kontur i vissa kroppsdelar. Bäst resultat får man om huden har god elasticitet och kvalitet eftersom fettsugning inte har någon större åtstramande effekt på huden.

Man kan behandla ett flertal områden med fettsugning och Specialistläkarhuset behandlar framför allt mage, midja (kärlekshandtag), höfter, skinkor, lår, knän, vader, bröst, rygg, överarmar och hals.

Kontakta oss för rådgivning om du överväger fettsugning.

Så gör du för att boka fettsugning

Innan ingreppet bokas går du och din plastikkirurg noggrant igenom dina önskemål och förutsättningar. Vid en första konsultation informeras du om ingreppet, risker samt komplikationer, eftervård samt förväntat resultat. Ingreppets omfattning fastställs utifrån dina önskemål, mängden underhudsfett och hudens elasticitet.

Detta sker vid ingreppet

Operationen kan utföras i sedering (lugnande medel) eller narkos utifrån dina önskemål. Ärren blir millimeterstora och kommer inte att synas efter några månader. Utifrån önskemål samt omfattningen på ingreppet kan det bli aktuellt att övernatta på kliniken för bästa omhändertagande. Vår personal som är erfaren kommer att se till att du får en smärtfri och behaglig vistelse för att tryggt kunna åka hem på morgonen.

Detta sker efter ingreppet

Första tiden efter operationen får man viss svullnad, ömhet samt blåmärken. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Beroende på område kan man även behöva bära korsett eller gördel en tid. Att teipa såren i sex månader är viktigt för att få så snygga ärr som möjligt. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2–4 veckor.

Så här ser risken för komplikationer ut

Efter proceduren kan det ibland förekomma smärre ojämnheter i de områden som har behandlats. Ibland kan man behöva kombinera fettsugning med andra ingrepp för att uppnå ett kosmetiskt mer tilltalande resultat. Fettsugning är en metod man kan ta till för reduktion av oönskade fettdepåer, det är inte ett alternativ till träning eller viktnedgång. Bra kosthållning och stabil vikt leder till ett jämnt och bra resultat.

För oss på Specialistläkarhuset är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig, vi utgår från din kropp och dina önskemål, oavsett om det handlar om estetiska värden eller praktiska problem genom skada eller sjukdom. Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistläkarhuset.

Prislista

Kontakta oss för konsultation

Välkommen att boka en tid för konsultation. Då får du heltäckande information om de alternativ som passar dig bäst och vilka trygghetsgarantier som gäller hos oss.