Öppettider fr o m v 26-32  mån-tors 7.30-16.30  fre 7.30-15.30    Telefontid mån-tors 10.00-12.00

Bukplastik

Bukplastik

Bukplastikoperation hos Specialistläkarhuset

Bukplastik är en operation där man tar bort lös överskottshud på magen. Ofta efter viktnedgång.

Resultatet blir bäst om du har en stadigvarande vikt så nära din målvikt som möjligt.

Vid en bukplastik sträcks huden och överskottet tas bort. Bukens form och kontur förbättras och men man får ett långt ärr längst ner på buken och ett diskret ärr runt naveln, då denna flyttats för att inte bli neddragen. Bukmuskulaturen stramas upp genom hopdragning av medellinjen.

En bukplastik är ingen bantningsoperation. Om du är överviktig ökar komplikationsrisken och resultatet riskerar att bli sämre. Ibland kan det även vara lämpligt att först göra en fettsugning i samband med ingreppet.

I vissa fall kan man ändå göra en mindre bukplastik vid fetma (oftast då ett mindre ingrepp utan att flytta naveln). Detta ingrepp görs för att minska ett besvärande, ohygieniskt överhäng.

FAKTA

    • Operationstid: ca. 2 timmar
    • Vistelse på kliniken: Övernattning
    • Tillbaka på jobbet: 2-3 veckor beroende på arbete
    • Operation: under narkos

 

Inför en Bukplastikoperation bör du komma för en konsultation där du får redogöra för dina besvär och önskemål med operationen. Här får du också all den information som är nödvändig för dig inför ingreppet. Varje operation planeras efter dina individuella behov.

Prislista

Kontakta oss för konsultation

Välkommen att boka en tid för konsultation. Då får du heltäckande information om de alternativ som passar dig bäst och vilka trygghetsgarantier som gäller hos oss.