Halslyft

Halslyft

Halslyft hos Specialistläkarhuset

Häng under hakan och längs med käken kan göra att man ser betydligt äldre ut. Ett halslyft med fettsugning av käklinje, haka och hals är en viktig del vid många ansiktslyftningar, men kan också göras som ett separat ingrepp för att föryngra utseendet.

Kontakta oss för rådgivning om du överväger ett halslyft.

FAKTA

  • Operationstid: 2 timmar
  • Vistelse på kliniken: 4 timmar efter operation
  • Tillbaka på jobbet: efter 1 vecka
  • Operation: under narkos

Så går ett halslyft till

Vid föryngring eller återställande av ansiktet är ögonen det första och viktigaste att åtgärda. Därefter kommer haka och halskontur. Detta sker genom så kallad nedre ansiktslyftning, eller halslyft som är en viktig del av alla hela ansiktslyftningar, men också kan göras som ett separat ingrepp. Förutsättningen är dock att munnen inte påverkas ogynnsamt, för då måste man göra hela ansiktslyftet.

Vid ingreppet stramas underliggande muskulatur i ansiktet och på halsen upp med speciella djupa stygn. Operationen tar cirka två timmar. I de fall där det handlar om en isolerad isärdragning av ytlig halsmuskulatur kan ett enklare ingrepp utföras med ett snitt under hakan.

Så gör du för att boka ett halslyft

Om du överväger ett halslyft, börja då med att boka ett mottagningsbesök hos oss. När du kommer till besöket får du först fylla i en hälsodeklaration och därefter träffa plastikkirurgen för att gå igenom dina önskemål och förutsättningar. Efter en klinisk undersökning och analys av ditt utgångsläge, ger vi dig heltäckande information om möjliga behandlingsalternativ.

Detta sker efter operationen

Efterförloppet är nästan alltid lätt för patienten. Räkna med viss svullnad och missfärgning under 7–12 dagar. Ett förband eller gördel bärs med fördel under en vecka. Kontroll och eventuell borttagning av stygn sker efter en vecka.

Prislista

Kontakta oss för konsultation

Välkommen att boka en tid för konsultation. Då får du heltäckande information om de alternativ som passar dig bäst och vilka trygghetsgarantier som gäller hos oss.