Öppettider fr o m v 26-32  mån-tors 7.30-16.30  fre 7.30-15.30    Telefontid mån-tors 10.00-12.00

Bröstförstoring

Bröstförstoring

Bröstförstoringar hos Specialistläkarhuset

Bröstförstoringar är en av de plastikkirurgiska åtgärder som kvinnor efterfrågar allra mest. Hos Specialistläkarhuset i Sundsvall ger vi dig bästa och tryggast möjliga vård, baserad på lång erfarenhet i kombination med lyhördhet för dina egna önskemål och förutsättningar.

FAKTA

  • Operationstid: 1 timme
  • Vistelse på kliniken: 3–5 timmar
  • Tillbaka på jobbet: efter 1 vecka
  • Operation: under narkos

Kontakta oss för rådgivning om du överväger en bröstförstoring. Efter en undersökning och analys av din problematik förser vi dig med all information du behöver för att fatta ett klokt och långsiktigt beslut.

Så går en bröstförstoring till

Vid en bröstförstoring placeras ett implantat i bröstet, vanligen bakom bröstmuskeln men ibland framför. Vid konsultationen kommer du tillsammans med din plastikkirurg fram till vilken storlek och typ av implantat som passar dig. I de allra flesta fallen läggs ett snitt i nedre bröstlinjen, den så kallade submammarfåran, och en ficka skapas för att få plats med implantatet.

Både medicinska och estetiska skäl kan motivera en bröstförstoring och förutom att göra brösten större, kan den även utjämna skillnader i storlek och återskapa förlorad fyllighet och fasthet. I vissa fall rekommenderar vi ett bröstlyft (mastopexi) i samband med förstoringen.

Så gör du för att boka en bröstförstoring

Om du överväger en bröstförstoring, börja då med att boka ett mottagningsbesök hos oss. När du kommer till besöket får du först fylla i en hälsodeklaration och därefter träffa plastikkirurgen för att gå igenom dina önskemål och förutsättningar. Efter en klinisk undersökning och analys av ditt utgångsläge, ger vi dig heltäckande information om möjliga behandlingsalternativ, förväntat resultat, komplikationer och konvalescens.

Implantat du kan du välja mellan

Vi använder framför allt silikonimplantat från Mentor, runda eller droppformade. Både runda och droppformade implantat finns i många olika storlekar. Vilken storlek du ska välja beror på vad som faller dig i smaken, ditt utseende och elasticiteten i dina bröst. Din kropps förutsättningar är den viktigaste parametern i valet av implantat, för att resultatet ska bli bra på lång sikt.

Så här kan vi placera implantatet

Bröstimplantatet kommer antingen att placeras ovanför eller under bröstmuskeln. Det är klart vanligast att lägga implantatet under bröstmuskeln. Då får man mer vävnad framför implantatet vilket ger en bättre form och mindre risk att man ser konturerna av implantatet. Det minskar även risken för eventuell kapselbildning och underlättar vid mammografi.

Detta sker före och efter operationen

På själva operationsdagen välkomnar vi dig, skriver in dig och ger dig ett rum. Du får en dos lugnande medicin och träffar sedan din plastikkirurg, som fotograferar och förbereder ingreppet genom att rita på dig och gå igenom operationen. Sedan väntar operationssalen och narkospersonal som söver dig.

Du blir kvar på kliniken fyra timmar efter operationen. Innan du går hem får du tydliga och detaljerade instruktioner om hur du ska agera under läkningstiden. Recept på smärtstillande läkemedel skrivs och du får med din plastikkirurgs telefonnummer så att du kan nå denne vid behov.

Smärtan efter en bröstförstoring upplevs väldigt olika mellan olika individer. För de allra flesta klingar den av efter ett par dagar, men ömhet och smärta vid vissa rörelser kan man ha något längre. Bli inte orolig om brösten känns svullna och hårda en tid, de kommer att bli bättre. Får du feber eller upplever onormala svullnader eller rodnader kring brösten, ska du dock kontakta oss direkt. Undvik belastning eller hård träning i cirka sex veckor. Lättare motion gynnar däremot läkningsprocessen.

När du kommer på återbesök undersöker vi ärren, kontrollerar att läkningen går bra och att resultatet är tillfredställande. Vi besvarar även dina eventuella frågor.

Prislista

Kontakta oss för konsultation

Välkommen att boka en tid för konsultation. Då får du heltäckande information om de alternativ som passar dig bäst och vilka trygghetsgarantier som gäller hos oss.